Добре дошли в нашия магазин!

Категории

Връзка с нас : 0886 373972

View My Stats

Какво да изберем - храсторез, моторна косачка или трактор за косене ?

Дата: 2024-03-21

 
 

Има три вида машини, които покриват всички дейности за косенето и почистването на перфектната зелена морава. Истината е, че гъстата и сочна трева зависи до голяма степен и от машините с които косите. В практиката, избора на правилната машина ще направи работата в градината по-приятна и отпускаща и ще даде по-добри резултати. Ето няколко препоръки как да изберем правилното оборудване:

Тример за трева, Моторна коса, Храсторез

Това е машината, която се използва при повърхности с препятствия (ниски стени, огради, стълби и др.), а също така при неравна повърхност и наклонен терен.

Храсторезите се използват за косене на трева, плевели и подрязване на храсти в места недостъпни за други машини. Някои храсторези, ако са комплектовани със специални приставки може да бъдат използвани за кастрене на високи и ниски клони на дървета и овошки, подравняване на средна височина жив плет и обработване на малки участъци засадени със зеленчуци.

 

Бензинова косачка

Парковите косачки са предназначени за различни видове повърхности. Трябва само да изберете най-подходящата машина от следните: за домашно ползване (малки градини и поляни), за професионална употреба, незаменими машини, когато се налага да косите големи тревни площи или неравни повърхности със скатове и хълмчета. Някои модели са със самоход, което много улеснява работника при косене на големи пространства и пресечен терен.

Ако косачката има приспособление за насичане на тревата (mulching) силно намалява нуждата да се изхвърля окосената трева, тъй като тя се раздробява на ситни частици и пада на повърхността, помага за задържане на влагата и подхранва тревния пласт.

 

Градински трактор

Тези машини са идеалното решение за много големи градини, паркове и обществени места за отдих.

Със изключително здрава конструкция, но и лесни за управление, градинските трактори имат малък радиус за завиване, което улеснява маневрите сред дървета и храсти. Обикновено връзката с коша за събиране окосената трева е разположена отстрани или отзад на трактора. Както и при парковите косачки, градинските трактори лесно могат да бъдат приспособени да работят с комплекта за насичане на тревата (mulching).

Валути

Количка

Количката е празна.

Облужване на клиенти