Добре дошли в нашия магазин!

Категории

Връзка с нас : 0886 373972

View My Stats

Заваряване на алуминий

Дата: 2023-10-08

Заваряването на алуминий е изпълнено с някои специфични предизвикателства поради особеностите на този метал. Алуминий има ниска топлоемкост и висока топлопроводимост, което го прави по-чувствителен към топлинни деформации. За успешно заваряване на алуминий с TIG (Tungsten Inert Gas) заваръчен процес трябва да спазвате няколко стъпки и техники:
1. Подготовка на повърхността: Почистете алуминиевата повърхност от масла, греси, боя и оксидация, използвайки четка, шкурка или почистващ разтвор.
2. Използвайте подходящи настройки: Настройте TIG заваръчната машина за работа с алуминий. Това включва избор на AC (променлив ток) режим, като се уверите, че настройките за честота и баланс на тока са подходящи за материала и дебелината.
3. Подходящ газ: Защитният газ трябва да бъде чист аргон (Ar) или смес от аргон и хелий (Ar/He), който се използва за защита на дъгата и заваръчната зона от въздуха.
4. Използвайте алуминиев тел: За заваряване на алуминий използвайте алуминиев тел с подходящ диаметър, който е предназначен за TIG заваряване на алуминий.
5. Първоначално стартиране на заварката (Tack Welding): За фиксиране на работните части на място, извършете кратки заварки (tack welds) на двата края на областта, която трябва да бъде заварена.
6. Техника на заваряване: Заварявайте с плувно движение, като поддържате постоянна дъга. Не натискайте електродата прекалено към материала, за да избегнете прекалено голяма топлинна входяща мощност.
7. Контролирайте топлината: При заваряване на алуминий е важно да контролирате топлината и да не допускате прегряване на материала. Това може да се постигне чрез настройка на тока и скоростта на подаване на тела.
8. Премахнете оксидационната кора: След заваряване, премахнете оксидационната кора от горната страна на заварката.
9. Практика и обучение: Заваряването на алуминий изисква практика и опит. Не се притеснявайте да упражнявате и тествате различни настройки и техники, преди да работите по истински проекти.
10. Заваряването на алуминий с TIG заваръчен процес изисква внимание към детайлите и практика. Важно е да научите как да контролирате топлината и да използвате правилните настройки за успешни заварки. 
 

Ако имате допълнителни въпроси моля не се колебайте да се свържите с наш специалист. Рудимпекс ООД е директен вносител на TIG апарати за заваряване на алуминий. Ето защо нашите цени са толкова добри. По-долу може да разгледате нашите търговски предложения за високо качество TIG Апарати. Гаранция 2 години. Осигурено Гаранционно и след гаранционно облсужване. Всички продукти са налични на склад и доставяме до всяка точка на България до 24 часа след поръчка. Телефон за въпроси и поръчки: 0886 373972

Рудимпекс ООД- Качество на отлични цени. 

 

Водещи продукти

 
 
 
Евро шланг за аргон , за телоподаващо устройство с функция аргон,  TIG LIFT - 6 метра с 3 броя дюзи
3 в 1, Телоподаващ апарат MIG160А - Инверторен електрожен  MMA160А - Електрожен с аргон LIFT TIG 160A,  Комбиниран | Rudimpex.com
4 в 1, Телоподаващ апарaт MIG 285A - Инверторен Електрожен MMA 285A - Електрожен с аргон LIFT TIG 285A - Плазма за рязане CUT 40A,  Професионален, Комбиниран | Rudimpex.com
Професионален аргонов заваръчен апарат за алуминий TIG 200A, AC / DC, Pulse, с функция електрожен | Rudimpex.com
   

Валути

Количка

Количката е празна.

Облужване на клиенти